logo_live_mob

O enciclopedie recentă despre co-fondatoarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Ellen G. White, oferă o imagine de ansamblu a poziției ei cu privire la numeroase teme și oferă oportunitatea de a risipi toate neînțelegerile cu privire la viața și influența literară a uneia dintre cele mai cunoscute figuri ale cultului, au spus editorii.

„Ellen G. White Enciclopedia”, publicată de Editura „Review and Herald”, include articole despre Ellen White, biografii și scrierile sale cu privire la diverse subiecte – de la mântuire, psihologie și politică la legalism, dietă și machiaj.

„Ellen G. White Enciclopedia este, fără îndoială, cea mai importantă lucrare de referință realizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în ultima jumătate de secol”, a declarat istoricul Bisericii Adventiste, George Knight.

Enciclopedia este formată din 1.300 de articole ce includ descrieri ale locurilor în care a locuit Ellen White și ale oamenilor din viața ei, fotografii rareori văzute și poziția ei cu privire la sute de subiecte despre care a scris în timpul lucrării ei.

Editorii Denis Fortin, fostul decan al Seminarului Teologic Adventist din Berrien Springs, Michigan, Statele Unite, și Jerry Moon, președintele Departamentului de Istoria Bisericii al Seminarului Teologic Adventist, au lucrat cu 180 de autori pe parcursul a 14 ani pentru a compila enciclopedia. Aceasta a fost realizată astfel încât „atât cititorii noi, cât și cei familiarizați [cu scrierile lui Ellen White]vor găsi informații de încredere, deseori prezentate dintr-o perspectivă nouă”, au spus Fortin și Moon.

Proiectul pentru crearea acestei enciclopedie a început la sfârșitul anilor 1990, cu Knight, un istoric și profesor emerit al Seminarului Teologic Adventist Adventist. Cu toate acestea, în anul 2000, odată cu apropierea vârstei de pensionare, Knight le-a încredințat proiectul lui Fortin și Moon.

Ellen White, care a murit în 1915, la vârsta de 87 de ani, a contribuit la modelarea misiunii și viziunii Bisericii Adventiste, în mod deosebit prin scrierile ei. În timpul activității sale, ea a scris aproximativ 100.000 de pagini, din scrierile ei fiind publicate mai mult de 100 de cărți.

Ea este, de asemenea, cel mai tradus autor american, potrivit Ellen G. White Estate. Cea mai tradusă carte a ei, „Calea către Hristos”, un ghid despre cum să fii creștin, a fost tradus în mai mult de 165 de limbi.

Controversa în jurul scrierilor lui Ellen White provine deseori din scoaterea lucrării ei din context sau din folosirea greșită a acesteia pentru a sprijini subiecte controversate. Enciclopedia a fost concepută pentru a fi o lucrare de referință pentru oricine are întrebări cu privire la pozițiile lui Ellen White, a spus Knight.

„Ellen White a fost cea mai influentă persoană din istoria adventistă dar, cu toate acestea, există numeroase concepții greșite cu privire la ceea ce a scris și motivul pentru care a făcut-o”, a spus Knight. „Până în acest moment nu a existat nicio lucrare de referință care să poată răspunde celor mai multe dintre întrebările noastre.”

Jim Nix, Director al Ellen G. White Estate, a spus că a fost încântat atunci când a primit primele manuscrise ale enciclopediei. „Sunt impresionat de profunzimea și sfera de aplicare a ceea ce conține ea”, a afirmat acesta.
Acum, oricine dorește să afle mai multe despre Ellen White și contribuția ei la dezvoltarea Bisericii Adventiste va avea posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele cu privire la viața și scrierile lui Ellen White folosind o singură resursă.
„Nu-mi pot imagina o persoană interesată de Ellen White și scrierile ei care nu va dori o copie a acestei cărți”, a spus Nix. „Atât este de valoroasă.”

(ANN)

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==