logo_live_mob

Fiecare tip imaginabil de grup poate fi văzut acolo unde se adună mulțimi mari de oameni pentru a-și promova cauza. Dar adventiștii din Brazilia spun că planurile lor de slujire – o inițiativă intitulată „Esperança Brasil” – au ca obiectiv să treacă dincolo de simpla distribuire de broșuri sau vânzare de suveniruri.

Cupa Mondială, care a început în 12 iunie, atrage în Brazilia sute de mii de spectatori din întreaga lume, acolo unde fotbalul internațional este foarte apreciat. Este foarte posibil ca numeroase școli și întreprinderi locale să fie închise în timpul turneului de 32 de zile.

Biserica Adventistă din Brazilia va mobiliza tinerii din fiecare dintre cele 12 orașe în care vor avea loc meciuri. În jurul stadioanelor, membrii vor distribui apă, vor susține concerte și vor organiza expoziții de sănătate. Studenții adventiști ce studiază turismul le vor oferi trecătorilor indicații și informații cu privire la orașele în care se vor afla. Membrii bisericii vor planifica, de asemenea, să se implice în campanii de donare de sânge.

Adventiștii vor distribui, de asemenea, două tipuri de literatură: un milion de exemplare ale cărții „Unica speranță”, scrisă de evanghelistul adventist Alejandro Bullon și o revistă despre victimele turismului sexual, care este tema din acest an a campaniei anti-abuz „Breaking the Silence” a Diviziunii America de Sud.

Areli Barbosa, Directorul Departamentului Tineret al Diviziunii America de Sud a Bisericii Adventiste, a declarat că activitățile au fost concepute pentru slujire, și nu pentru a susține competiția. „Este important să subliniem faptul că acestea nu sunt acțiuni organizate pentru a aduce oameni pe stadioane sau pentru a promova fotbalul”, a spus Barbosa. „Avem la dispoziție o mare oportunitate de a vorbi despre Hristos în diferite moduri.”

Biserica Adventistă din Brazilia găzduiește, de asemenea, o campanie de rugăciune on-line pentru cele 32 de țări reprezentate în cadrul Cupei. În fiecare zi organizatorii „Esperança Brasil” desemnează o țară și se roagă pentru cetățenii săi, pentru proiectele și organizațiile adventiste existente acolo.

Campania de rugăciune a început în prima zi de joc, 12 iunie, pe site-urile adventistas.org/pt/esperancabrasil și facebook.com/IgrejaAdventistadoSetimoDia.

Gilbert Cangy, Directorul Departamentului Tineret al Bisericii Adventiste mondiale, a apreciat inițiativa organizatorilor proiectului „Esperança Brasil”, spunând că este o tradiție ca Departamentul Tineret să profite de oportunitățile de slujire oferite de reuniuni internaționale importante precum Jocurile Olimpice. „Suntem încurajați să ne rugăm pentru ca să se deschidă ușile pentru proclamarea mesajului și pentru a profita din plin de fiecare oportunitate”, a spus Cangy.
„Cupa Mondială oferă o altă astfel de oportunitate pentru tinerii noștri să vorbească în mod public despre Isus în moduri creative și, la momentul potrivit, Cerul va descoperi impactul lor veșnic în viețile oamenilor.”

(Filipe Lemos/ASN și Ansel Oliver/ANN)

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==