logo_live_mob

Ted N.C. Wilson, liderul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, a spus că Satana foloseşte toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a încerca să distrugă Biserica Adventistă şi a-i neutraliza misiunea de proclamare a revenirii iminente a lui Isus.

În cadrul predicii sale anuale adresate liderilor Bisericii mondiale, Wilson a spus că tacticile diavolului includ ecumenismul, abordări ale închinării charismatice, şi atacuri asupra înţelegerii biblice profetice, spunând că a simţit personal loviturile acestuia, în ultimele săptămâni, prin moartea nepotului său născut prematur, şi prin descoperirea faptului că alţi doi nepoţi au probleme de sănătate grave.

„În aceste ultime scene ale istorie Pământului, amintiţi-vă că diavolul încearcă să neutralizeze tot ceea ce facem, chiar şi în cadrul acestui Consiliu Anual”, le-a spus Wilson celor prezenţi în amfiteatrul plin de la sediul Bisericii mondiale din Silver Spring, Maryland.
În cadrul Consiliului Anual au fost abordate câteva aspecte cheie, precum revizuirea formulării unora dintre cele 28 de convingeri fundamentale, şi extinderea hirotonirii şi la femei.

Wilson a spus că Apocalipsa 13 schiţează un plan satanic de a distruge poporul lui Dumnezeu din zilele din urmă ce are loc în două planuri: un război ideologic de minciuni şi erori care pun la îndoială adevărul, şi o persecuţie deschisă împotriva celor ce respectă legea biblică a lui Dumnezeu, culminând cu un decret de condamnare la moarte a acestora.
„Deşi persecuţia va avea, cu siguranţă, loc, Satana încearcă în prezent să lucreze din interior pentru a slăbi biserica prin disensiuni, discordie şi conformare cu lumea”, a spus Wilson.

Wilson a atras în mod repetat atenţia asupra Scripturilor şi asupra lucrărilor lui Ellen G. White, co-fondatoare a Bisericii Adventiste. La un moment-dat, acesta i-a îndemnat pe delegaţii la Consiliul Anual să se asigure că nu citeau Biblia cu capul în jos.
„Atunci când citeşti Biblia cu capul în jos vei avea o înţelegere similară”, a spus el, citând un proverb african pe care l-a auzit în timpul unei călătorii recente.
El a vorbit despre metoda istorico-critică de interpretare a Bibliei ca nefiind de dorit, spunând că aceasta a umbrit temele şi subiectele Bibliei.
„În timp ce căutăm să cunoaştem voia lui Dumnezeu prin studierea Cuvântului Său, nu trebuie să facem interpretări ciudate şi să folosim acrobaţii interpretative pentru a trage concluzii care nu sunt evidente în urma unei citiri sincere a Cuvântului”, a spus el.

Wilson, care a făcut din apelul pentru „redeşteptare şi reformă” care a marcat preşedenţia sa, a enumerat şi alte căi prin care l-a văzut pe diavol încercând să distrugă Biserica Adventistă, precum:

•Inspirarea credinţei că refoma în interiorul bisericii înseamnă renunţarea la doctrinele unice pentru a le fi mai uşor oamenilor să devină adventişti;
•Folosirea tradiţiei şi a filosofiei pentru a distruge credinţa în Biblie;
•Îndemnarea oamenilor să acţioneze independent de trupul bisericii;
•Avansarea muzicii şi închinării charismatice şi penticostale care se concentrează asupra membrilor bisericii şi a celor ce conduc serviciile de închinare, şi nu asupra lui Dumnezeu;
•Distragerea oamenilor cu activităţi seculare precum sporturile competitive, internetul, media, afacerile şi materialismul;
•Încurajarea obiceiurilor dăunătoare pentru sănătate şi a lipsei de respect faţă de legile naturale ale lui Dumnezeu, slăbind astfel mintea şi amorţind simţurile;
•Stimulând scepticismul cu privire la veridicitatea relatării Scripturii cu privire la originea vieţii şi a istoriei timpurii;
•Răspândirea scepticismului spiritual;
•Promovarea ecumenismului sau a cooperării şi a unei mai bune înţelegeri între credinţele creştine, cu scopul imposibil de atins de a ajunge la unitatea creştină.
Wilson a avertizat cu hotărâre împotriva asocierii cu grupurile ecumenice.

„Nu cedaţi tentaţiei de a vă simţi atât de confortabil cu celelalte organizaţii religioase încât să cădeţi în capcana diavolului de a vă neutraliza propria eficienţă prin relaţii ecumenice nebiblice”, a spus el.
Adventiştii ar trebui, de asemenea, să evite invitarea clericilor de o altă credinţă pentru a predica bisericilor adventiste în Sabat, a spus el.

Dar el a subliniat faptul că este important ca adventiştii să fie prietenoşi cu oamenii de toate religiile, să fie lideri în domeniul relaţiilor oficiale şi al libertăţii religioase, şi să îi împărtăşească publicului dragostea lor pentru Isus.

(Adventist Review)

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==