
Biblia a fost considerată ca fiind „cartea cea mai valoroasă a umanităţii”, declasând Originea Speciilor a lui Charles Darwin, conform rezultatelor unui sondaj efectuat asupra celor mai importante cărţi care au influenţat societatea actuală.
Sondajul a fost iniţiativa editurii The Folio Society care a intervievat 2044 de cititori, aceştia trebuind să selecteze trei cărţi, dintr-un total de 30 de titluri selectate de editură, în ordinea în care aceştia considerau că respectivele cărţi au contribuit cel mai mult la formarea gândirii în lumea modernă.
Biblia a obţinut un procent de 37 % de voturi, clasându-se pe primul loc, fiind urmată foarte aproape de Originea Speciilor a lui Charles Darwin cu 36 %.
Pe locurile următoare s-au clasat: A Brief History of Time (O scurtă istorie a timpului) scrisă de astrofizicianul Stephen Hawking, cu 17 %, Relativity de Albert Einstein, „1984” de George Orwel, Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica (1687) de Isaac Newton, cu 15 %, respectiv 14 % şi 12 %.
O operă clasică a literaturii americane To Kill A Mockingbird (1960) (Să ucizi o pasăre cântătoare) a scriitoarei Harper Lee, se găseşte în a şaptea poziţie cu 10 %, urmată de Coran cu 9 % şi de către The Wealth of Nations (Bogăţia naţiunilor), un tratat de economie, scris de scoţianul Adam Smith, cu 7 %. Topul primelor 10, este încheiat de The Double Helix (Dubla elice) a biologului american James Dewey Watson, cu 6 %, carte în care autorul explică descoperirea structurii moleculei de ADN.
(StiriCrestine)