logo_live_mob

Lucrarea pentru surzi din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea ia avânt în lume, realizându-se o coordonare tot mai bună pentru a sluji mai bine o subcultură deseori neglijată.

 Anul trecut a fost primul an în care fiecare dintre cele 13 diviziuni ale denominaţiunii au avut un coordinator pentru lucrarea pentru surzi, un pas anunţat în cadrul Consiliului Anual ce a avut loc în luna octombrie.

 Cel ce a făcut anunţul în faţa Comitetului Executiv al Bisericii mondiale a fost Larry Evans, Director Asociat al Departamentului Administrarea Creştină a Vieţii, cel mai mare promotor al lucrării pentru  surzi. “Suntem martorii unor lucruri interesante şi sperăm că vom continua să oferim resurse atât pentru ei, cât şi pentru a înţelege provocările cu care se confruntă acest grup unic”, a spus Evans.

 “Doar aproximativ 2% dintre persoanele surde sunt creştine”, a adăugat el. “Trebuie să vobim mai mult despre cum putem ajunge la acest grup.”

 Printre noile resurse pentru surzi se numără un nou site cu funcţii atât pentru surzi, cât şi pentru cei ce aud.

Surzii sunt deseori izolaţi de sursele tipice de învăţare şi încurajare spirituală. Atunci când aceştia sunt membri ai unei biserici care aude, deseori nu sunt incluşi în majoritatea activităţilor bisericii, inclusiv în conducerea bisericii.

 Unele practici din cadrul comunităţilor pentru surzi sunt foarte diferite – capetele nu sunt aplecate în timpul rugăciunii, imnurile nu sunt cântate, ci se folosesc semne, iar in loc de a aplauda se face cu mâna.

 Evans şi alţii precum vice-preşedintele Diviziunii America de Nord Debra Brill au îndemnat în mod constant denominaţiunea să înţeleagă modul în care le pot sluji mai bine surzilor.

 În Statele Unite se organizează tabere de vară pentru surzi de mai bine de 30 de ani. În acest an a fost inaugurată în Kenya o şcoală pentru surzi ce este frecventată de 18 studenţi. 75 de persoane din câteva ţări europene au participat la o întâlnire pentru surzi în Germania, iar în Brazilia, mai mult de 1.200 de persoane au fost luna trecută într-o tabără pentru surzi.

 În regiunile în care nu există o abordare coordonată a lucrării pentru surzi, membrii bisericii se pot gândi la metode de a-I include pe aceştia în serviciile şi în conducerea bisericii, a spus Esther Doss, de la Three Angels Deaf Ministries, cu sediul în Greenbelt, Maryland, Statele Unite.

 “Împrieteniţi-vă cu persoanele surde şi interacţionaţi cu acestea”, a spus Doss. “Nu trebuie să ne îngrijorăm că greşim – sunt obişnuiţi.” Ea a adăugat că bisericile pot pregăti sau angaja interpreţi în limbajul mimico-gestual pentru a-i ajuta pe surzi să se simtă bineveniţi. “Folosiţi-vă puţin imaginaţia şi gândiţi-vă cum să faceţi mediul mai accesibil”, a spus Doss.

 Mulţi susţinători ai lucrării spun că sunt necesare mai multe resurse, inclusiv un centru de pregătire în lucrarea pentru surzi pentru a pregăti pastori şi evanghelişti.

 În 1996 Jeff Jordan a devenit primul adventist surd care a obţinut o diplomă de master în teologie în cadrul Universităţii Andrews. El este acum pastorul unei biserici online din statul American Tennessee care le slujeşte surzilor.

 Jordan a spus că există puţini angajaţi ai Bisericii care lucrează doar pentru lucrarea pentru surzi. “Avem nevoie de mai multe persoane pentru a duce la capăt misiunea încredinţată de Isus”, a spus el.

 Pentru mai multe informaţii cu privire la lucrarea adventistă pentru surzi, vizitaţi adventistdeaf.org .

 

(Sursa: ANN)

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==