logo_live_mob

Președintele Kenyei consideră Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea drept o forță majoră în efortul de dezvoltare al țării sale și a donat 22.000$ pentru construirea unei clădiri destinate cercetării medicale la Universitatea Adventistă din Africa.

Vorbind la un eveniment de strângere de fonduri pentru construirea Centrului Universitar de Cercetări Medicale din Rongai, Kenya, președintele Uhuru Kenyatta, a declarat că este recunoscător pentru implicarea bisericii în multe instituții de învățământ și de sănătate din întreaga țară.

In discursul său, președintele a subliniat: „Ați oferit sprijin spitalelor, instituțiilor de învățământ și ați contribuit cu multe dotări sociale benefice. De asemenea, comunitatea a fost ridicată și cetățenii întăriți, ajutând considerabil la construirea națiunii noastre”, a spus Kenyatta, potrivit unui comunicat publicat de site-ul de știri AllAfrica.com.

Referindu-se la Universitatea Adventistă din Africa, președintele kenyan și-a exprimat aprecierea pentru faptul că aceasta este singura dintre cele 22 de universităti publice din țară și 37 de universități private, care pune accentul pe studiile post-universitare. De asemenea, Universitatea este singura instituție post-universitară din Africa care oferă studii în domeniul sănătății publice și formează cadre de conducere.

În cadrul acestui eveniment s-au strâns peste 50 de milioane de șilingi kenyeni (aproximativ 550.000 dolari) pentru construcția noii clădiri de cercetări medicale.

Mai multe țări africane caută să implementeze educația adventistă, pentru a crește nivelul de trai.

 Începe construcția unei școli medicale adventiste de talie mondială în Africa 

Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Ted Wilson, a fost prezent în Campusul de la Masoro din Kigali, Rwanda, unde a inaugurat începerea lucrărilor la o școală medicală, preconizată a deveni un centru de excelență în regiune.

Școala va face parte integrantă din Universitatea Adventistă din Africa Centrală (AUCA), iar costurile nu au fost încă date publicității.

Liderii bisericii au spus că școala medicală care se va construi va fi o instituție de talie mondială, care va forma studenți atât din Rwanda, cât și din Africa și alte părți ale lumii.

Școala va dispune de o sală de mese cu o capacitate de 1000 de locuri, 100 de paturi și 20 de camere pentru cursanții străini.

„Termenul limită pentru finalizarea acestei școli este septembrie 2016, odată cu începerea anului școlar. Pentru aceasta avem nevoie de rugăciunile voastre”, a declarat dr. Abel Sebahashyi, rectorul Universității.

„Nu există nicio îndoială că mulți studenți vor veni din țările din regiune”, a spus dr. Blasious Ruguri, președintele Conferinței Generale pentru regiunea Africa Centrală și de Est a Bisericii Adventiste.

Va fi inaugurat primul Colegiu adventist de Medicină din Asia

Filipine a omologat o școală de medicină adventistă pentru începerea cursurilor în luna august. Aceasta este prima școală medicală adventistă din Asia și a șasea Facultate de Medicină a denominațiunii la nivel mondial.

Comisia pentru învățământul superior din Filipine, a aprobat deschiderea „Colegiului de Medicină” din cadrul Universității Adventiste din Filipine, situată în campusul Silang din provincia Cavite. „Programa educațională a întrunit cerințele stabilite de către Consiliul Internațional al Educației”, a declarat un lider al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Colegiul de Medicină care-și va deschide porțile în august pentru 35 de studenți a fost conceput pentru a servi Diviziei de Sud Asia-Pacific, au declarat liderii adventiști. „Suntem foarte încântați. Toți am lucrat din greu pentru această zi. Se împlinește un vis vechi de 30 de ani”, a declarat Dr. Peter Landless, director al Departamentului de Sănătate al Bisericii Adventiste mondiale.

Colegiul de Medicină va colabora cu Batangas Medical Center ca spital principal și cu Adventist Medical Center-Manila.

Denominațiunea a deschis cea de-a cincea școală medicală în Peru în anul 2012. Alte școli medicale adventiste se află la Universitatea Loma Linda din Statele Unite, Universitatea Montemorellos din Mexic, Universitatea Adventistă River Plate din Argentina și Universitatea Babcock din Nigeria.

(Sursa: Afirmativ.com)

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==