logo_live_mob

Care este secretul unei vieţi sănătoase, lungi şi fericite? Aceasta este întrebarea la care dr. Sanjay Gupta, renumit realizator de programe medicale pentru CNN, caută răspunsul într-o nouă serie de emisiuni. Căutările l-au dus la Loma Linda, California, oraş cunoscut pentru longevitatea locuitorilor lui.

Loma Linda este oraşul cu cea mai mare concentraţie de adventişti din lume, iar studii anterioare au demonstrat că stilul de viaţă adventist este principalul factor care explică longevitatea uimitoare, exprimată în 7-10 ani în plus faţă de restul populaţiei, a membrilor acestei comunităţi.

 Dr. Sanjay Gupta a vrut însă să afle în mod concret care sunt acele elemente ale stilului de viaţă adventist care fac existenţa mai lungă şi mai frumoasă. Răspunsurile pe care le-a primit la Universitatea din Loma Linda şi în comunitatea adventistă din împrejurimi au fost prezentate în cadrul seriei de emisiuni „Vital Signs with Dr. Sanjay Gupta”, difuzate pe tot parcursul lunii februarie pe CNN International.

 A avea un scop în ceea ce faci – acesta este unul dintre factorii-cheie menţionaţi de rectorul Universităţii Medicale Loma Linda, dr. Richard Hart. Un alt lucru extrem de important este ziua de odihnă, Sabatul, în care adventiştii se deconectează de la toate activităţile din timpul săptămânii, îşi petrec timpul cu familia şi se preocupă de lucruri spirituale.

 Pe lângă toate acestea însă, asupra sănătăţii fizice îşi lasă cel mai mult amprenta dieta bazată exclusiv pe vegetale, exerciţiu fizic regulat şi absenţa unor vicii, precum fumatul sau alcoolul.

 Un intervievat remarcabil a fost dr. Ellsworth Warehaam, care a practicat chirurgia cardiacă până la 95 de ani şi care are în prezent 100 de ani, o sănătate şi o memorie de invidiat. Acesta a pus de asemenea accentul pe alimentaţia vegană ca factor determinant al sănătăţii sale.

 Intervievat a fost şi Dan Buettner, explorator şi autor american, care a inclus, încă din anul 2005, Loma Linda în lista „zonelor albastre”  (Blue Zones – 5 regiuni de pe mapamod unde oamenii trăiesc considerabil mai mult decât restul populaţiei; Loma Linda este singura regiune de acest fel din America de Nord).

 Întrebat ce ar putea face o persoană care nu este adventistă şi nici nu trăieşte la Loma Linda, Dan a răspuns altfel decât ne-am putea aştepta. Pe primul loc nu a pus renunţarea la diferite obiceiuri, ci crearea sau alipirea la o reţea socială în care membrii să aibă obiceiuri sănătoase. Se pare că acesta este şi motorul care menţine comunitatea din Loma Linda în viaţă pentru mai mult timp: relaţii frumoase între oameni cu un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

 În ultimii ani, adventiștii din Loma Linda au apărut în mai multe emisiuni. Pe lângă această emisiune CNN  această lună, adventiștii din Loma Linda au fost subiectul unui articol amplu al Christian Broadcasting Network News cu titlul „Secretele longevității, descoperite în stilul de viață al unei denominațiuni”.

 

(Sursa: Semnele timpului)

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==