logo_live_mob

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU) Ban Ki-moon și-a exprimat îngrijorarea față de creșterea intoleranței religioase în întreaga lume în timpul unei întâlniri private pe care a avut-o cu liderul Bisericii Adventiste Ted NC Wilson. Cu această ocazie el a adresat o invitație Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de a colabora cu ONU pentru întrajutorarea oamenilor.

 Ted Wilson, primul președinte al Bisericii Adventiste care se întâlnește cu un șef ONU, a declarat că Biserica sprijină de mult timp libertatea religioasă și că acceptă invitația de colaborare, urmând lucrarea lui Hristos de a ajuta oamenii fizic, mental, social și spiritual.

 Întâlnirea dintre Ban Ki-moon și Ted Wilson, la care au fost prezenți Ganoune Diop, director asociat la Departamentul Public Affairs & Religious Liberty al Bisericii Adventiste Mondiale și John Graz, Director al Departamentului Public Affairs & Religious Liberty, a durat 45 de minute și a avut loc la biroul Secretarului General din sediul ONU aflat în New York.

 „A fost un adevărat privilegiu să ne întălnim cu Secretarul General al ONU și să auzim apelul său de asistență pentru omenire”, a declarat Wilson pentru Adventist Review.

 „Adventiștii de Ziua a Șaptea trebuie să fie gata să mărturisească pe Isus oriunde ar merge și să mărturisească despre binecuvântarea lui Dumnezeu în viața noastră și ceea ce putem face în numele Lui”, a adăugat Wilson.

 Ban Ki-moon și-a exprimat convingerea că oamenii ar trebui să cultive respectul pentru toți, inclusiv pentru cei de altă credință. El a menționat că apreciază activitatea Bisericii Adventiste în promovarea libertății religioase, dar și în alte domenii precum educația, sănătatea, precum și ajutor umanitar, prin Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA).

ADRA a lucrat cu ONU în acordarea de asistență refugiaților din Orientul Mijlociu și din alte zone sensibile ale lumii.

 John Graz, secretar general al Asociației Internaționale pentru Libertate Religioasă, a declarat că a fost bucuros să vadă preocuparea sinceră a lui Ban Ki-moon referitoare la intoleranța religioasă și dorința acestuia de a vedea oamenii acționând împreună pentru a aduce dreptate și libertate. „A fost o întâlnire istorică între Secretarul General al ONU și președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, unde s-a discutat despre starea lumii și despre cum putem ajuta oamenii care trăiesc în medii foarte dificile”, a spus Graz.

 În finalul întrevederii, el a declarat: „Ca ucenici ai lui Isus, dorim și trebuie să ajutăm toți oamenii și mai ales pe cei care sunt fără apărare, discriminați și persecutați. În acest fel, împărtășim valorile esențiale ale ONU.”

(Sursa: Afirmativ)

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==