logo_live_mob

După o lungă perioadă de studiu, rugăciune și discuții intense, după o transparență totală asupra subiectului, manifestată inclusiv prin publicarea tuturor studiilor, comentariilor și discuțiilor pe acest subiect, delegații, reuniţi în cadrul Sesiunii Conferinţei Generale, au RESPINS posibilitatea ca acolo unde se consideră adecvat din punct de vedere cultural pentru teritoriile lor, comitetele executive ale diviziunilor să stabilească prevederi pentru hirotonirea femeilor ca slujitori ai evangheliei.

Total voturi: 2363

DA: 977 voturi / NU: 1381 voturi / Abțineri: 5 voturi

Dumnezeu să ofere tuturor pacea și să refacă unitatea credincioșilor adventiști

în vederea transmiterii cu succes a soliei Sale!

În acest context, un mesaj al fratelui Munteanu, publicat în Curierul Adventist, este binevenit:

Înainte, și după Sesiunea Conferinței Generale, biserica noastră are același lucru extrem de important de trăit și de predicat: Apocalipsa 14:6-12. Mi-e teamă că, mobilizați în spatele unor puncte de vedere sau subordonați exponenților acestora, ne „încălzim” pentru subiecte care nu sunt prioritare și nici decisive pentru mântuire. Dezavuez fronda pentru subiecte care nu sunt în primul rând adevăr prezent. „Veghetorii să-și înalțe acum glasul și să vestească solia care este adevărul prezent pentru acest timp. Să arătăm poporului unde ne aflăm în istoria profetică.” (Ellen G. White, Evenimentele ultimelor zile)

Iată și o descriere mai amplă a evenimentului, oferită cu sprijinul

Adventist Review / Andrew McChesney și Marcos Paseggi.

Delegații au respins o propunere care ar fi permis fiecărei diviziuni a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea să decidă pentru sine dacă să hirotonească femei în calitate de pastori pe teritoriul său.

Cu 1381 de voturi „împotrivă”, 997 „pentru” și cinci abțineri, delegații au finalizat prin vot secret un proces caracterizat printr-o dezbatere viguroasă și uneori aprinsă ce a durat cinci ani.

După votul din cadrul Sesiunii Conferinței Generale 2015 din San Antonio, Texas, Președintele Conferinței Generale, Ted N.C. Wilson, a făcut apel la membrii bisericii să se unească în îndeplinirea misiunii bisericii.

„Acum este momentul să ne unim sub stindardul însângerat al lui Isus Hristos și în puterea Lui, nu în puterea noastră”, a declarat Wilson, după ce buletinele de vot au fost numărate pe mese plasate în fața delegaților. „Acum este momentul să ne unim în împlinirea misiunii noastre ca biserică a lui Hristos.”

El le-a mulțumit delegaților pentru „grija și spiritul de rugăciune cu care s-au comportat și au abordat subiectul” în timpul celor șase ore de discuții.

A fost folosit un sistem de vot secret despre care administratorii Conferinței Generale au declarat că oferea cel mai echitabil și sigur proces de votare posibil.

„Am încercat să fim transparenți, sinceri și atenți, și să asigurăm confidențialitatea votului cât am putut de bine”, a declarat Nancy Lamoreaux, directoarea pentru tehnologia informației în cadrul Conferinței Generale și responsabilă de partea logistică a votului de miercuri.

Buletinele de vot au fost tipărite pe o hârtie specială, de dimensiune A5, împărțită în două. Prima jumătate conținea cuvântul „Da”, tipărit în cinci limbi, iar cealaltă conținea cuvântul „nu”, tipărit, de asemenea, în cinci limbi. Acestea au fost engleză, spaniolă, franceză, germană și portugheză.

Sistemul de vot secret a fost pregătit cu mult înaintea sesiunii Conferinței Generale (CG) ca o variantă de rezervă în cazul în care sistemul de vot electronic nu funcționa, a declarat subsecretarul Myron Iseminger, al cărui birou supervizează sistemul de vot în cadrul sesiunilor Conferinței Generale. Sistemul de vot electronic, care a debutat la sesiunea CG, s-a dovedit problematic, iar duminică delegații au votat să renunțe la folosirea lui.

„Încă de la început am avut un plan de rezervă pentru cazul în care sistemul electronic nu avea să funcționeze”, a spus Iseminger.

Wilson, care a deschis sesiunea de dimineață cu un apel pentru ca toți membrii bisericii să respecte rezultatul votului, a subliniat atât atunci, cât și după vot, că deciziile luate de Conferința Generală în sesiune au cea mai mare autoritate în Biserica Adventistă.

Discuțiile care au durat întreaga zi, cu excepția celor două ore cât a durat pauza de prânz, au început la ora 9:30 și au fost întrerupte de 10 ori pentru rugăciune. Participanții s-au rugat individual, pe perechi și în grupuri. Numeroși participanți la sesiune s-au rugat în camere speciale de rugăciune organizate de Asociația Pastorală și departamentul Misiunea Femeii din cadrul Conferinței Generale.

Atât Wilson cât și Michael L. Ryan, un vicepreședinte general al Conferinței Generale care se va retrage după această sesiune, care a prezidat discuțiile de miercuri, și-au exprimat admirația față de atmosfera care a caracterizat procesul.

Ryan s-a asigurat de respectarea unei anumite etichete în timpul întâlnirii, mustrându-i de mai multe ori pe participanți deoarece au aplaudat în timpul discuțiilor. Delegații conveniseră să nu aplaude într-un efort de păstrare sub control a emoțiilor.

Ryan, care a anunțat rezultatele finale ale votului, a admonestat aspru un grup de participanți care au început să aplaude la aflarea rezultatului.

„Nu este nimic triumfal în acest rezultat”, a spus el. „Nu există învingători sau învinși.”

Erton Köhler, Președintele Diviziuni America de Sud, a rezonat cu opinia lui Ryan, spunând că aceasta nu era o competiție politică.

„Speranța mea e ca biserica să nu aibă câștigători sau învinși, ci ca fiecare să poate simți că aceasta este decizia lui Dumnezeu și să o transforme în decizia sa”, a declarat el pentru Adventist Review. „Fie ca toți să aibă umilința de a recunoaște că voia lui Dumnezeu poate fi diferită de opinia personală.”

Jerry Page, Secretarul Asociației Pastorale, a vorbit, de asemenea, despre smerenie. „Dacă ne vom lua timp pentru rugăciune, mărturisirea umilă a păcatelor, pocăință, și slujirea altora, putem progresa în loc de a ne învârti pe loc și a regresa din cauza conflictelor”, a spus el.

Lisa Beardsley-Hardy, Directoarea Departamentului Educație, a spus că speră ca delegații să arate respect unii față de ceilalți.

„Sper și îmi doresc să văd îngăduința fraților și surorilor din întreaga lume noastre care se confruntă cu provocări într-o lucrare de slujire diferita de a noastră”, a spus ea. „Toleranța este un har care poate veni numai de la Dumnezeu, pentru a nu fi unii ostaticii celorlalți sau a nu abandona trupul atunci când ceva ne deranjează.”

Au fost folosite 2.363 de buletine de vot pentru o moțiune pregătită de administratorii Conferinței Generale și președinții diviziunilor și aprobată în cadrul Consiliul Anual din 2014, reuniunea de lucru a liderilor bisericii mondiale. Moțiunea votată avea următorul text: „După ce aţi studiat cu rugăciune problema hirotonirii femeilor în Biblie, lucrările lui Ellen G. White şi rapoartele comisiilor de studiu, şi după ce aţi analizat cu grijă ce este mai bine pentru Biserică şi îndeplinirea misiunii sale, este acceptabil ca, acolo unde consideră a fi adecvat pentru teritoriile lor, comitetele executive ale diviziunilor să stabilească prevederi pentru hirotonirea femeilor ca slujitori ai evangheliei? Da sau Nu”

40 de delegați – 20 care sprijineau și 20 care se opuneau moțiunii – au luat cuvântul pentru a-și exprima poziția cu privire la moțiune. Discuția a fost întreruptă de 35 de ori de delegați care au dorit să introducă „puncte de ordine”, obiecțiile cu privire la unele aspecte ale procedurii.

În cursul discuțiilor din cursul după-amiezii, Ryan l-a invitat pe Jan Paulsen, fost președinte al Conferinței Generale, să facă o declarație.

Paulsen i-a îndemnat pe delegați să voteze „da”, spunând că era o chestiune de încredere. El a declarat că membrii bisericii au trebuit să aibă încredere că omologii lor din alte diviziuni cunoșteau mai bine nevoie bisericilor locale.

Ryan l-a invitat, de asemenea, pe Wilson să facă o declarație. Wilson nu a recomandat un vot „da” sau „nu”, spunând doar: „opiniile mele sunt destul de bine cunoscute și cred că acestea au fundamente biblice”.

Sesiunea de miercuri a început cu un acord al delegaților de a încheia discuțiile pentru a începe procesul de votare la ora 16:30. Pe măsură ce acest moment se apropia, un număr de delegați i-au cerut lui Ryan să extindă discuțiile, însă Ryan a declarat cererile a fi în afara ordinii de zi.

Secretarul Executiv al Conferinței Generale, G.T. Ng, a indicat în timpul discuțiilor de miercuri că Conferința Generală spera ca toate entitățile bisericii să se supună rezultatelor votului.

„Suntem o biserică”, a spus Ng.

„Dumnezeu le oferă tuturor credincioșilor daruri spirituale unice pentru îndeplinirea misiunii bisericii li pentru a edifica și întări trupul lui Hristos. Hirotonirea nu este un criteriu al calității de a avea daruri. Tânjesc ca biserica să păstreze în atenția sa faptul că, în mod clar, în cartea Faptele Apostolilor, Duhul Sfânt a fost revărsat atât asupra bărbaților cât și asupra femeilor. Darurile Duhului Sfânt din 1 Corinteni 12 aparțin atât bărbaților cât și femeilor.

Astfel, hirotonirea nu este un criteriu pentru slujire, mărturisire sau proclamare. Cred cu adevărat că acum trebuie să ne concentrăm asupra maximizării darurilor tuturor membrilor bisericii – tineri și în vârstă, bărbați și femei – care se unesc pentru a se concentra asupra misiunii bisericii. E nevoie să depășim discuțiile cu privire la hirotonire pentru a ne concentra asupra modului în care putem aduce o lume pierdută la Hristos.” – Mark Finley, evanghelist

„Membrii Diviziunii America de Nord sunt dezamăgiți de rezultatul votului, însă suntem foarte devotați bisericii noastre mondiale și eforturilor de a continua să cooperăm pentru a fi o binecuvântare în cadrul bisericii mondiale. Intenția noastră este aceea de a face parte din această mișcare finală care grăbește ziua revenirii lui Isus.” – Daniel R. Jackson, Președintele Diviziunii America de Nord

„Astăzi America de Nord s-a confruntat cu o dezamăgire (…). Pe cei care cred că rezultatul trebuia să fie diferit i-aș provoca să se gândească la Iosua și Caleb care au mers mai departe după ce nu au putut intra în țara promisă și au rămas credincioși poporului lui Dumnezeu.” – Don Livesay, Președintele Uniunii Lake, Diviziunea America de Nord

„Vom continuasă predicăm și să Îl înălțăm pe Isus.” – Elizabeth Talbot, Institutul Biblic Jesus 101

„Misiunea noastră este mai măreață decât orice problemă care ar putea apărea în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în orice moment al vieții bisericii noastre. Noi trebuie să rămânem uniți. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea are o misiune și un plan pentru a termina lucrarea încredințată de Domnul nostru. Nu nu ar trebui să permitem niciunei probleme să ne dezbine.” – Blasious Ruguri, Președintele Diviziunii Africa Centrală și de Est.

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==