logo_live_mob

Ted N.C. Wilson, fost vice-preşedinte al Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi fiul unui fost preşedinte al Bisericii, a fost ales pentru a doua oară ca președinte al Bisericii ce numără în prezent 18,4 milioane de membri, fără a include aici copiii sau simpatizanții.

Wilson a fost numit de către cei 252 de membri ai Comitetului de numiri, format din 233 de delegați din cele 13 Diviziuni ale Bisericii și 19 delegați de la sediul Bisericii mondiale, fiind apoi confirmat de cei 2566 de delegaţi prezenţi la Sesiunea Conferinţei Generale.

Numirea a avut loc în cadrul celei de-a 60-a Sesiuni a Conferinţei Generale ce are loc în San Antonio Texas, Statele Unite ale Americii.

Wilson, în vârstă de 65 de ani, a fost ales vice-preşedinte general al Bisericii Adventiste în 2000, în timpul Sesiunii Conferintei Generale din Toronto. În cei peste 40 de ani de slujire a denominaţiunii a ocupat posturi administrative şi executive în Statele Unite, Africa şi Rusia.

Wilson şi-a început cariera în Biserică ca pastor în 1974 în Conferinţa Greater New York. El a servit ca director adjunct iar apoi ca director al  departamentului pentru slujirea în oraşe din 1976 până în 1981. A continuat slujind în cadrul Diviziunii Africa-Oceanul Indian, cu sediul în Abidjan, Coasta de Fildeş, până în 1990. Acolo a slujit în calitate de director de departament, iar mai târziu în calitate de Secretar executiv.

După ce a părăsit Africa de Vest a slujit la sediul Bisericii mondiale din Silver Spring, Maryland, Statele Unite ale Americii, ca secretar asociat timp de doi ani înainte de a accepta funcţia de Preşedinte Diviziunii Euro-Asia a Bisericii, cu sediul în Moscova, Rusia, din 1992 până în 1996. Wilson s-a întors în Statele Unite pentru a servi ca preşedinte al Review and Herald Publishing Association din Hagerstown, Maryland, până la alegerea sa ca vicepreşedinte al Conferinţei Generale în 2000.

Pastor hirotonit, Wilson are un doctorat în domeniul educaţiei religioase de la New York University, un master în teologie de la Universitatea Andrews şi un master  în sănătate publică de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Loma Linda.

În timpul discursului adresat delegaţilor, Wilson a fost însoţit pe scenă de soţia sa, Nancy Vollmer Louise Wilson, un terapeut fizic. Cuplul are trei fiice.

Wilson este fiul fostului preşedinte al Conferinţei Generale Neal C. Wilson, care a slujit ca preşedinte din 1979 până în 1990.

„Cu un respect tăcut și umilință, stăm amândoi înaintea dumneavoastră și înaintea lui Dumnezeu”, a spus Wilson, „și acceptăm această responsabilitate.”

Wilson și-a reînnoit angajamentul față de Dumnezeu și față de Biserica Adventistă și a prezentat pe scurt trei obiective pe care le urmări în timpul celui de-al doilea mandat: un accent mai mare pe Hristos și neprihănirea Sa, credincioșia, și implicarea fiecărui membru al bisericii în evanghelizare și mărturisire.

„Dumnezeu dorește ca poporul Său să rămână ferm cu în credință, însă trebuie să o facem împreună”, a spus el.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc imediat după realegerea sa, Wilson a spus că va căuta unitatea în biserică punând accentul pe aspectele spirituale ale rugăciunii și ale modului în care Dumnezeu unește oamenii prin intermediul misiunii. Acestea ar putea deveni o parte a răspunsului la rugăciunea lui Isus din Ioan 17: „Și mă rog nu numai pentru ei, ci și pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor. Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu în Tine; ca și ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.”(versetele 20,21).

Fiind întrebat de Adventist Review care este prioritatea lui, Wilson a vorbit despre cele trei obiective pe care le menționase înaintea delegaților, însă a spus că anticipează că va investi mai multă energie în cel de-al treilea: implicarea fiecărui membru al bisericii în evanghelizare și mărturisire.

„Vom sublinia esența a ceea ce suntem ca adventiști de ziua a șaptea”, a spus el.

Chad Stuart, un pastor din Statele Unite, blogger pentru Adventist Review, i-a cerut lui Wilson să descrie starea sa de spirit după realegere. Wilson a spus că s-a simțit „umil și copleșit”, adăugând că procesul de realegere a fost „interesant”.

Soția sa, Nancy, se ruga în camera de rugăciune a Conferinței Generale când a aflat că soțul ei a fost nominalizat pentru un nou mandat.

„Mă simt așa cum m-am simțit și în urmă cu cinci ani. E copleșitor”, a spus ea într-un interviu. „Mă bucur că Îl avem pe Domnul și putem să ne sprijinim pe El”, a spus ea. „E puterea Lui. E tăria Lui. E biserica Sa.”

Ted N. C. Wilson, atât în timpul conferinței de presă cât și în fața delegaților, le-a mulțumit membrilor bisericii pentru că se roagă pentru el și a spus că el crede că aceste rugăciuni l-au susținut zi de zi.

„Vrem să Îl vedem pe Isus revenind”, a spus el. „Această biserică atât de dragă nouă a fost înființată de Însuși Dumnezeu.”

Vorbind despre speranțele lor pentru biserică în timpul următorilor cinci ani, și delegații și-au exprimat dorința de a vedea revenirea lui Isus.

„Vreau să Îl văd pe Domnul revenind în următorii cinci ani”, a spus Homer Trecartin, președinte al Comitetului de numiri și președinte al Uniunii de Misiuni Orientul Mijlociu și Africa de Nord a Bisericii.

„Trebuie să ne concentrăm asupra misiunii”, a spus el. Sunt „zone ale lumii în care încă nu s-a intrat și care trebuie să audă Evanghelia”.

AARC / Andrew McChesney și Kimberly Luste / Adventist Review

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==