logo_live_mob

Noi nu trasăm nici o linie de urmat în alimentație; însă spunem că, în țările în care există fructe, cereale și nuci din belșug, mâncărurile cu carne nu constituie hrana potrivită pentru poporul lui Dumnezeu. Mi s-a spus că mâncărurile cu carne au tendința de a face ca firea noastră să fie animalică, de a-i jefui pe bărbați și femei de acea dragoste și acea simpatie pe care ar trebui să le aibă pentru toți oamenii și de a da patimilor josnice controlul asupra puterilor nobile ale ființei noastre. Dacă mâncarea de carne a fost vreodată sănătoasă, acum nu mai este sigură. Cancer, tumori și boli pulmonare sunt produse în marc măsură de mâncarea de carne.
Noi nu trebuie să facem din mâncarea de carne un test al credincioșiei, însă ar trebui să avem în vedere influența pe care cei ce folosesc carne și susțin că sunt credincioși o au asupra altora. Ca soli ai lui Dumnezeu, de ce să nu spunem oamenilor: „Fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul spre slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10, 31)? Oare de ce să nu dăm o mărturie hotărâtă împotriva îngăduirii unui apetit pervertit? Vor oare cei care sunt slujitori ai Evangheliei, și proclamă cel mai solemn adevăr care a fost dat vreodată muritorilor, să dea un exemplu, întorcându-se la oalele cu carne ale Egiptului? Aceia care sunt susținuți prin zecimea din vistieria lui Dumnezeu își vor permite să fie îngăduitori față de eu, otrăvind curentul dătător de viață care curge prin venele lor? Oare vor ei să nesocotească lumina și avertizările pe care li le-a dat Dumnezeu? Sănătatea trupului trebuie văzută ca fiind esențială pentru creșterea în har și dobândirea unui temperament statornic. Dacă stomacul nu este îngrijit în mod corespunzător, formarea unui caracter drept, moral, va fi împiedicată. Creierul și nervii simt împreună cu stomacul. Dacă mâncăm și bem în mod greșit, vom gândi și acționa în mod greșit.
Toți suntem chiar acum puși la probă și încercați. Noi am fost botezați în Hristos, și dacă ne vom face partea, despărțindu-ne de tot ceea ce ne trage în jos și face din noi ceea ce nu ar trebui să fim, ne va fi dată putere de a crește în Hristos, care este capul nostru, și vom vedea mântuirea lui Dumnezeu.
Doar atunci când vom înțelege principiile viețuirii sănătoase ne vom putea trezi pe deplin spre a vedea rezultatele rele ale unei alimentații necorespunzătoare. Cei care, după ce și-au văzut greșelile, au curajul să-și schimbe obiceiurile vor vedea că procesul reformator necesită luptă și multă perseverență; însă o dată ce și-au format gusturi corecte, ei își vor da seama că folosirea mâncării pe care înainte o consideraseră nevătămătoare a pus încet, dar sigur, temelia pentru dispepsie și alte boli.
Taților și mamelor, vegheați și rugați-vă. Păziți-vă cu strictețe împotriva necumpătării sub orice formă; învățați-i pe copiii voștri principiile adevăratei reforme a sănătății; învățați-i care lucruri trebuie evitate pentru a-și păstra sănătatea. Mânia lui Dumnezeu a început deja să fie revărsată asupra copiilor neascultării. Ce nelegiuiri, ce păcate, câtă nedreptate la orice pas! Ca popor, noi trebuie să avem multă grijă în a ne păzi copiii împotriva tovarășilor destrăbălați.

Ellen G. White, Sfaturi pentru Sănătate, pag. 133

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==