logo_live_mob

„Numele meu este Said și am 14 ani. Mama și tata ne-au spus că vom pleca în Europa. Nu am luat nimic cu noi, cu excepția unui schimb de haine pentru fiecare. Nu ne-au spus cum vom călători și pentru cât timp. Îmi amintesc de îmbrățișarea puternică a bunicii care a spus că se va ruga pentru noi în fiecare zi. Nu știu cât timp am călătorit. Cred că a fost excursie foarte lungă. Am călătorit cu camioane. Nu puteam respira. Oamenii plângeau. Șoferul de camion striga la noi. Mama a încercat să ne pună să dormim pentru ca să nu vedem și să nu ne amintim lucrurile rele care se întâmplau lângă noi. Nu vreau să-mi mai amintesc ce am văzut.

Uneori, vorbim despre trecut: casa noastră, bunica și amintirile frumoase pe care le-am luat cu noi. Războiul și călătoriile le-am lăsat în urma noastră. Nu ar trebui să vorbim despre aceste lucruri.

Îmi place să merg la școală și să mă joc în parc. Nu este corect ca cineva să fie lăsat să fie analfabet. Îmi pare rău pentru mama mea care nu știe să își scrie numele. Ea nu poate citi un ziar. Ea nu a mers la școală. Eu îmi doresc să devin medic. Voi ajuta copiii bolnavi. Când ei vor fi triști, eu îi voi întreba de ce sunt triști. Aici nimeni nu mă întreabă de ce plâng și de ce sunt trist.

Copiii nu trebuie să fie victime. Copiii nu ar trebui să vadă cum oamenii se îneacă pentru că nu au reușit să urce în barcă. Ei nu ar trebui să meargă pe jos zile întregi fără a face baie. Lor nu ar trebui să le fie foame și să poarte o singură pereche de pantofi și o haină, tot timpul. Visez la casa mea unde să pot dormi în patul meu și să merg la școală.”

Aceasta este povestea lui Said, are doar 14 ani și deja a experimentat greutăți pe care niciun copil nu ar trebui să le întâlnească. Astfel de povești de viață sunt trăite de copiii care pleacă din țările distruse de război în căutarea unui viitor mai bun și a unui loc mai sigur alături de familiile lor.

Diviziunile Trans-Europa și Inter-Europa, împreună cu ADRA și ASI Europa, și-au intensificat eforturile pentru a ajuta la îndeplinirea nevoilor refugiaților care au trecut pe teritoriile lor, iar un grup de planificare a propus ca biserica să aibă un Sabat Mondial al Refugiaților pentru a face cunoscută situația atâtor oameni și pentru a ne conștientiza cu privire la responsabilitatea noastră, în calitate de creștini adventiști, de a ajuta. Această zi a fost planificată pentru sâmbătă, 18 iunie, fiind votată de Comitetul Conferinței Generale în cadrul consiliului anual de primăvară, ce a avut loc în luna aprilie.

„Vreau să fac un apel la acțiune în rândul membrilor noștri cu privire la această situație: să ne unim în rugăciune pentru cei 120 de milioane de refugiați și persoane strămutate din întreaga lume. Să ne cercetăm răspunsul și atitudinea noastră de creștini față de aceste grupuri”, spus pastorul Ted N.C. Wilson, Președintele Bisericii Adventiste mondiale, într-o scrisoare adresată conducătorilor bisericii de la toate nivelurile.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul „Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru cât mai mulți bărbați, femei și copii.

Și tu poți susține copii ca Said în cadrul proiectului „Speranță pentru imigranți”. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat (în țară sau în afara țării),
  • donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte),
  • donații financiare în conturile ADRA,
  • donații direct pe site ul adra.ro/doneazapentru proiectul „Speranță pentru imigranți”,
  • donații în cadrul colectei de sâmbătă, 18 iunie 2016, în oricare dintre Bisericile Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

(ADRA România)

Copyright © 2019 emausMADRID | Toate drepturile rezervate.
Sus
Urmărește-ne pe:                        
ABONAȚI-VĂ LA BULETINUL NOSTRU!
ÎNSCRIEREA DVS. A FOST TRIMISĂ
VĂ MULȚUMIN!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheS5zdHJlYW1raXQudHYvY29udGVudC9jaGFubmVsL2VtYXVzbWFkcmlkL2xpdmUvZW1hdXNtYWRyaWQucGxheWVyLmh0bWwvcXVhbGl0eV9zZWxlY3RvciIgd2lkdGg9IDEwMCU7IGhlaWdodD0gMTAwJTsgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0idHJ1ZSIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG9hbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiIG1zYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=
PGlmcmFtZSBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGhlaWdodDogMTAwJTsgIiBfbWNlX3N0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgaGVpZ2h0OiAxMDAlOyIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIGhzcGFjZT0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiANCnNyYz0iaHR0cDovL3BsYXkuc3RyZWFta2l0LnR2L2NvbnRlbnQvY2hhbm5lbC9lbWF1c21hZHJpZC9saXZlL2VtYXVzbWFkcmlkLnBsYXllci5odG1sL3F1YWxpdHlfc2VsZWN0b3IiPg0KPC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNTI2OTI4NTc/YXV0b3BsYXk9MSZjb2xvcj1mZjE4MDgmdGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wIiB3aWR0aD0iNjk2IiBoZWlnaHQ9IjM1OSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBtb3phbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4gYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==